logo

OBAVIJEST O MODERNIZACIJI TELEKOMUNIKACIJSKE INFRASTRUKTURE U OPĆINI STUPNIK - Općina Stupnik

Dragi stanovnici,

Hrvatski Telekom iz godine u godinu ulaže u modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture kako bi svima u Hrvatskoj pružili najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga.

Trenutno je u procesu modernizacije pristupne mreže u našoj općini te pored postojeće bakrene infrastrukture, u periodu od svibnja  do kolovoza 2019. godine postavlja i optičku infrastrukturu putem koje ćete moći koristiti najmoderniju tehnologiju i napredne usluge koja ona osigurava.

Optička infrastruktura predstavlja najmoderniju komunikacijsku mrežu koja omogućava korisnicima interneta brzine preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će te brzine ići i preko 1Gbit/s.

S obzirom na to da je implementacija pristupne mreže u Stupniku zahtjevna, realizacija je podijeljena u 5 područja koja će pokrivati po jedan distribucijski čvor. Radovi na terenu će se provoditi po etapama i izvođači će intenzivno će raditi kako to budu omogućavali vremenski uvjeti.

Modernizacija telekomunikacijske infrastrukture izvodit će se isključivo o trošku Hrvatskog Telekoma. Vi kao vlasnik nekretnine ne snosite nikakve dodatne troškove ako u gore navedenom periodu dozvolite postavljanje optičkog kabela na vanjski zid Vaše nekretnine. Izvođenje radova ne uvjetuje obvezu korištenja usluga u ovom trenutku već služi kao preduvjet za buduću aktivaciju usluge kada je zatražite i sama aktivacija usluge će biti lakša i brža ako imate optički kabel na svojoj nekretnini.

 

S poštovanjem,

Hrvatski Telekom

 

Thank you for your upload

Skip to content