logo

Osnovna škola i dječji vrtić - Općina Stupnik

OPĆINSKI DJEČJI VRTIĆ u Stupničkom Obrežu na zemljištu RH ima ishođenu lokacijsku dozvolu. Čeka se postupak darovanja zemljišta i ishođenje građevinske dozvole.

IZGRADNJA OSNOVNE ŠKOLE

Za novu stupničku školu Zagrebačka Županija je ishodila lokacijsku dozvolu na temelju koje Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi postupak darovanja 2,5 ha državnog zemljišta u Stupničkom Obrežu Zagrebačkoj Županiji u svrhu izgradnje nove škole.

Vlada RH je na sjednici u svibnju donijela odluku o prihvatu darovanja zemljišta u Stupničkom Obrežu od APN-a koji je do sada bio vlasnik, a predmetno zemljište nije iskoristio za planirane aktivnosti poticane stanogradnje zbog čega mu je prije više od dva desetljeća zemljište i dodijeljeno. Vraćanje ovog zemljišta u vlasništvo RH

( površine približno 6 ha) pokrenuto je inicijativom Općine Stupnik i Zagrebačke Županije za izgradnju nove osnovne škole i dječjeg vrtića.

Skupština Zagrebačke Županije rebalansom proračuna i izmjenom programa Javnih potreba u školstvu u lipnju je osigurala sredstva za izradu projektne dokumentacije za građevinsku dozvolu i prijavu na EU natječaj za financiranje izgradnje nove škole u Stupniku. Očekuje se uskoro otvaranje spomenutog EU natječaja iz NPOO-i. Ovime će u Stupniku i cijeloj županiji biti osigurana jednosmjenska nastava u naredne tri godine.

 

Thank you for your upload

Skip to content