logo

Informacije i mjere suzbijanja koronavirusa na području Općine Stupnik - Općina Stupnik

vezano za razvoj situacije s pandemijom koronavirusa i utjecaj novonastale krize na naš život i na društvo u cjelini, želim vas informirati o preventivnim mjerama poduzetim u svrhu zaštite dobrobiti i zdravlja stanovnika i ostalih građana koji se zateknu na području Općine Stupnik.

Od izbijanja koronavirusa, Stožer civilne zaštite i Općina Stupnik vodi se i postupa u skladu sa preporučenim mjerama i informacijama iz provjerenih i vjerodostojnih izvora, prvenstveno Ministarstva zdravstva, HZJZ i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svu koordinaciju zaštitnih mjera i upravljanja situacijom s pandemijom provodi Stožer CZ te pravodobno i transparentno komunicira putem Web stranice, društvenih mreža te objavama i plakatima na istaknutim mjestima.

 

S obzirom na trenutnu situaciju na području Općine Stupnik do daljnjeg se preporučuje:

 

  • Odgoda svih javnih okupljanja
  • Odgoda treninga, proba i raznih grupnih događanja za sve sportske, kulturne i druge udruge
  • Bezuvjetno odgoditi posjete drugim događajima  van Općine Stupnik (posjete skupštinama, sportskim događajima, koncertima…)
  • Smanjiti nepotrebne osobne dolaske u sve javne prostore (zgrade Općine, škole, NK Stupnika, DVD-a, liječničke ordinacije…), osim hitnih i neophodnih slučajeva. Kad god je moguće, i ako to situacija dozvoljava, komunikaciju prema službama vršiti telefonom i mailom.
  • U javnim prostorima osigurati punktove sa dezinfekcijskim sredstvima

 

O svim dodatnim informacijama i preporukama bit ćete i nadalje pravodobno informirani. Molim Vas da i dalje pratite sve relevantne objavljene informacije i postupate u skladu sa preporučenim mjerama.

Situacija nije jednostavna, ali želimo da znate da činimo sve kako bismo ovoj krizi pristupili odgovorno i prije svega zaštitili ljudske živote i zdravlje kako Vas tako i Vaših najbližih.

 

Načelnik Stožera CZ Općine Stupnik

Danijel Miholić

Thank you for your upload

Skip to content