logo

SJAJAN USPJEH MLADIH ŠAHISTA IZ STUPNIKA - Općina Stupnik

Uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića, u zagrebačkome hotelu Westin je u utorak, 19. srpnja, svečano otvoren veliki šahovski turnir ovogodišnje serije Grand Chess Toura – “SuperUnited Croatia Grand Chess Rapid&Blitz”.

U zagrebački hotel “Westin” stigla je svjetska šahovska elita na čelu sa svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom, najboljeg među desetoricom velemajstora koji će od 20. do 24. srpnja nastupiti na trećem natjecanju ovogodišnje serije Grand Chess Toura. Među njima je i hrvatski velemajstor Ivan Šarić.

Kao popratno događanje ovom šahvskom turniru u utorak prijepodne je održan šahovski turnir za mlade do 16 godina. Na ovom turniru su nastupili mladi šahisti iz Stupnika: Jelena i Kristijan Šimović te Ivan Horvat skupa s 124 mladih šahista iz Hrvatske te nekoliko šahista iz Ukrajine i Slovenije.

Jelena Šimović je u kategoriji U13 za djevojčice zauzela prvo mjesto, osvojivši zlatnu medalju i pobjednički pehar, a Ivan Horvat je u kategoriji U13 za dječake zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju. Kristijan Šimović je također postigao zavidan rezultat.

Jelena i Ivan su imali čast u popodnevnim satima igrati simultanku s nekim od deset najboljih šahista na svijetu te su se imali priliku i družiti s njima nakon simultanke.

Našim šahistima čestitamo, a najboljim šahistima na svijetu želimo ugodan boravak u Zagrebu.

Thank you for your upload

Skip to content